Gårdagen

28 Oktober 2014 - 13:47 Matilda, Kommentarer: 0
 
Igår var en rätt trött dag, sov bara mellan 5 och 9, sen gick jag upp och vid elva åkte jag iväg mot träningen. Hade väl inte världens energi då heller, men det kändes ändå som att den gav. Ska ju tävla på lördag, är verkligen supertaggad. Det ska bli sjukt kul!
 
Sen på eftermiddagen träffade jag Elisabet, vi åkte in till stan och fikade och tog typ en promenad. Jättemysigt faktiskt. 


So sad that girls chase boys chase girls chase boys

25 Oktober 2014 - 20:10 Matilda, Kommentarer: 0

Idag har varit super. Det regnade imorse när vi skulle iväg, ni vet sånna här små droppar som blåser runt i luften på ett sätt som gör dem omöjliga att skydda sig från? När inte ens paraply hjälper??
I vilket fall så vart det lite nya grejer. Annars har jag typ suttit och läst idag. Känner att jag har varit så dålig på det senaste tiden 🌟


Fika + shopping

25 Oktober 2014 - 11:42 Matilda, Kommentarer: 0

Myser

24 Oktober 2014 - 21:26 Matilda, Kommentarer: 0

Är framme. Bilresan var rätt härlig, älskar att åka bil när det regnar, dessutom blir alla ljus och vägskyltar så häftiga i mörker. Låter ju som att jag är helt orutti när det gäller bilåkning, njaa, men brukar vanligtvis ha två små syskon att trängas med i baksätet och då känns hela grejen med längre bilfärder plötsligt lite mindre lockande. Imorgon ska jag och mamma in till den lilla stan som finns här, typ fika och kolla i lite butiker. Mer update imorrn, puss


Höstlov

24 Oktober 2014 - 17:57 Matilda, Kommentarer: 0

Nu har vi äntligen kommit fram till lovet. Känns sjukt skönt att ha klarat första etappen av nian. Ska bli skönt med en vecka helt utan stress. Nästa lördag ska jag, om allt går som planerat, tävla BJJ. För tillfället sitter jag i bilen med musik i öronen, rätt gosigt om jag får säga det själv.


Förstegsträff

23 Oktober 2014 - 23:10 Matilda, Kommentarer: 0
 
Jag vet inte om jag någonsin nämnde det i bloggen, jag tror att jag gjorde det, men jag var på Karlberg P1 i sommras. Alltså, det är ett konfirmationsläger. Jag ångrade mig jättemycket när jag skulle åka.
Samma dag som skolavslutningen, innan hade jag tänkt att "åh vad smart då har man hela sommaren framför sig". Nu kändes det mer som att jag missade allt det roliga.
 
Jag åkte ju dit utan att känna någon innan också. Hade väl en del bekanta som man liksom hälsat på, men jag anmälde mig själv så det var mer en slump att jag hamnade med dem. I vilket fall, lägret var väldigt väldigt utvecklande. Man kunde verkligen märka skillnad hos en del, främst ett gäng killar, de var helt annorlunda i början av lägret och i slutet. Jag tror att konfirmationen hjälpte oss att växa i oss själva.
 
Nu har jag då tänkt gå en ledarutbildning. Jag är inte helt säker på att jag sedan vill bli konfirmationsledare, men kursen verkar sjukt lärorik och dessutom är den bra att ha med på cv:et. Jag tycker om att vara i kyrkan, dels för att jag träffar många kompisar, men mycket för att det är så lugnt och stillsamt. Det går att släppa stressen för ett tag.
 
 Tumblr

23 Oktober 2014 - 14:06 Matilda, Kommentarer: 0
 
I början när jag skaffade tumblr fattade jag inte alls vad som var meningen med det.
Jag satt och postade egna bilder, typ som en gör med instagram. 
Tröttnade ganska direkt, har en inga följare får en ändå ingen respons osv osv.
Så jag slutade. Sen var min åsikt angående tumblr att det sög och var tråkigt och sämst och oj vad mycket åsikter jag hade. Sen så provade jag igen efter att jag såg min kompis sitta och hålla på med det, och ett år klokare förstod jag äntligen vad det handlade om.
 
Tumblr är såå gosigt. Det finns massor av mysiga människor och superfina bilder. 
Meningen är att du ska reblogga bilder du gillar för att sedan få en completely stunning blogg.
Ja även killar tycker om det. Jag har träffat en del killar som använt tumblr. De har dock inte varit sådär supervilliga att erkänna det at first, men helt ärligt tycker jag killar som vågar bryta lite normer är jävligt attraktivt.
Och nej du kommer inte förstå om du inte provat det, give it a try, no regrets hahah
 
 

Tjejer och deras 4344 olika sätt att gå ner i vikt på

22 Oktober 2014 - 10:51 Matilda, Kommentarer: 0

 

Tänkt att jag kan dela med mig av krönikan jag skrev på skrivardagen. Den vart ändå helt ok och det är värt att tänka på. 

Den psykiska ohälsan ökar som aldrig förr. Vi är stressade, inte bara över det där jobbiga provet vi ska skriva nästa vecka, utan över det mesta. Konstant stress. Kanske som en utav bieffekterna till att även träningshetsen är på topp. Nu måste du få in både skola/arbete, sömn, socialt umgänge och dessutom träning i ditt redan pressade schema. Hur din kropp ska se ut är inte valfritt längre.

Du ska vara antingen kurvig på ett för de flesta svenskar ouppnåeligt sätt eller supertränad(det är även helt okej att plastikoperera rumpan och kalla det träningsresultat, om man nu känner för det). I och med att kompisarna hakar på senaste trenden ökar pressen inifrån kompisgängen. Finns det överhuvudtaget något viktigare hos en individ än en kropp enligt dagens skönhetsideal? Det verkar inte så. Deal with it?


Nej, jag tänker fan inte “deala med det”. Inte idag, inte imorgon, inte ens i helgen. Jag ser ut hur fan jag vill. Och inte ska någon annan behöva bry sig om hur jag väljer att se ut, de kan gott spara sig den tiden. För jag bryr mig inte. Och det borde inte du göra heller. Man kan faktiskt välja kompisar som inte beter sig som skit. Som väljer att inte kommentera ditt utseende just av den anledningen, det är ju trots allt ditt.


Åh nej, har du lite fett på magen? Då måste du iväg till gymmet, genast! Tipsen från de självutnämnda proffsdietisterna(dina vänner, de läser ju faktiskt x antal träningsbloggar) kommer som på beställning. Börja äta mindre, skippa kolhydraterna. Skit fullständigt i hur skadligt det är för kroppen med enbart proteiner, du blir ju smalare. På bekostnad av vad? Jo, din hälsa. Fast den bryr du dig ju ändå inte om. Det gör tydligen inte dina vänner heller.

 

Jag hör ständigt om unga tjejer som mixtrar med både vikt och kost. De målar upp det som på moln, hur mycket vikt de tappar och hur snabbt det går. Hur de inte känner av hungern lika mycket längre. Vi måste stanna upp och fråga oss, är det positivt att inte känna hunger? Kroppen är trots allt skapt för att kunna säga till när vi är hungriga, behöver sova etc. När en av våra viktigaste funktioner börjar svacka, är det inte dags att sätta stopp?

 

Det man inte får höra är hur illa de egentligen mår utav det. Jag har själv hållit på med sådant och en sak kan jag lova dig, jag har mått bättre än jag gjorde då. Ständigt frusen, humör som går i höga berg och djupa dalar, koncentration i nivå med en treårings. Alla typer av fungerande dieter ska dessutom kombineras med träning, det kan vilken kunnig person som helst intyga. Ett för stort glapp mellan intag utav energi och behov av energi gör att du knappt klarar av att anstränga dig. Alltså, det är bara dumt.

 

När det gäller självsvält, så är det extremt farligt och hemskt ineffektivt. Det slutar sällan bra. Till en början har tjejen faktiskt tappat en del fett. Wow, hennes kompisar blir lite sugna på att göra samma sak de med. Det var ju trots allt de som satt och planerade kosten med henne. Kalorigränsen, som var på tok för låg. Hur hon skulle ta med frukosten på vägen och slänga den eller försova sig och “missa” den. Hur hon skulle sätta på kranen för att dölja sitt hulkande inne på toaletten. Allt för att dölja för föräldrarna. Det verkar ju fungera ganska bra, vikten bara rasar. Men vänta lite, hon fortsätter smalna av. Nu är hon bara skinn och ben. Hon äter ingenting. Varför ser hon inte att det räcker nu? Och varför lyssnade hon bara på dig när du gav henne viktminskningstips och inte nu?

 

Det är ledsamt att höra hur okunniga de flesta är, när man börjar ställa frågor. Många vet inte hur kroppen fungerar gällande kombinationen protein, kolhydrater och fett. De har ingen aning om de långsiktiga skadorna de skapar genom obalansen de själva väljer. Lider du utav kraftig övervikt, ja då kanske det är dags att ta tag i sin kost, men då vänder man sig till en dietist och inte till en pinnsmal nöjesbloggare. I de flesta fall är personerna som tramsar med olika dieter inte ens överviktiga, de har lite kvinnliga kurvor, vilket i sin tur är helt okej att ha.

 

Att förlora fett ska för övrigt vara en långsam process. Det ska kräva både arbete och tid. Fuskar du med någon utav dessa delar kommer resultatet inte att vara långsiktigt, utan du kommer gå upp i vikt igen när kroppen inte pallar dieten längre och du tvingas sluta.

 

Så snälla ni, läs på och var försiktiga. Man får bara en kropp, ta hand om den. Och låt oss alla sluta kommentera andras utseende. Vi är alla olika, låt det få fortsätta vara så.

❤️❤️❤️

22 Oktober 2014 - 09:22 Matilda, Kommentarer: 0

Idag, inga planer. Skulle egentligen med Andreas på hockeymatch men känner mig sådär i halsen och måste dessutom plugga. Har både en inlämning och ett prov imorgon. Ska bli så skönt med höstlov, verkligen. Börjar det med helg på landet med bara mamma och pappa. Kommer bli så mysigt. Är allmänt taggad på livet just nu.Ett advice jag önskar jag tagit lite tidigare

20 Oktober 2014 - 18:49 Matilda, Kommentarer: 0.

18 Oktober 2014 - 08:00 Matilda, Kommentarer: 0

Igår efter skolan skrev jag mitt franskaprov, missade det i veckan så jag var tvungen att stanna kvar på omprovstiden. De hade ändrat provet från det som gällde när mina kurskamrater skrev det, vilket jag verkligen inte var förberedd på. Hade ju hört i princip vad det var på så jag tänkte "chill jag kan ju det "här".. Så var inte fallet  kan jag ju säga nu i efterhand, men det gick helt okej. Varken det bästa  eller det sämsta prov jag skrivit.

Efter det så åkte jag hem till Julia en stund. Vi satt och snackade i typ tre timmar oavbrutet. Längesen vi haft egentid, det var jätteskönt att få prata ut om allt. Hon är så himla förstående, min fina. 

På bussen hem därifrån träffade jag Liam, och eftersom varken han eller jag hade planer för kvällen drog vi en sushikväll. Sjukt längesen vi träffades någon längre stund(alltså inte på bussen), typ tre år sen eller något? Det var i vilket fall kul även fast jag var halvt osocial större delen av kvällen, har nämligen börjat skriva med fransyskan som jag ska ha utbyte med. Bra kväll överhuvudtaget :)

"hen är snygg, hen är ful"

16 Oktober 2014 - 12:45 Matilda, Kommentarer: 4
 
 
En sak jag har börjat störa mig på mer och mer är uttalanden så som "hon är ful", "han är tråkig" och liknande. Dessa uttryck är, i min mening, helt felaktiga. Jag tycker inte att det är fel att vara oattraherad utav en annan person, inte på något sätt, eftersom vi alla är olika och därmed attraheras därefter. Men, bara för att du tycker att någon ser mindre bra ut, betyder inte det att personen faktiskt gör det. Isåfall beror det på dig, och inte på personen ifråga. Vi måste börja förstå skillnaden i att faktiskt vara tråkig, och att någon tycker att du är tråkig. Det är nämligen helt olika saker.
 
En åsikt ändrar inte dig på något sätt. En åsikt står inte över en annan åsikt. En åsikt är bara just det, en åsikt.
Alla har vi massor av åsikter, och vi är nog lite olika försiktiga med att berätta dem för andra. En del vill att deras ska bli hörda och uppmärksammade, andra föredrar att hålla dem för sig själva. Ni känner säkert igen båda beteendena ganska väl, kanske stör ni er på dem, kanske inte. Ni vet nog antagligen vilken grupp ni tillhör också.
 
Det jag vill be er om är att tänka till en gång extra innan ni kastar ut en åsikt som kan uppröra. Även om en egentligen är medveten om att det du säger inte definierar en som person, är det ändå väldigt lätt att ta illa upp. Det finns många olika sätt att framföra sina åsikter på, välj det som gör minst möjliga skada. Välj även situationen, det finns en viss skillnad i att berätta något för en nära vän och att berätta något för ett helt kompisgäng. Vi måste börja värna mer om varandra, då det märks hur psykisk ohälsa ökar mer och mer och självförtroendet hos många inte riktigt är på topp.
 
Annars, cheers to the teenage years, tack för mig
Bästa atm

06 Oktober 2014 - 16:18 Matilda, Kommentarer: 0Hybrisen

05 Oktober 2014 - 20:22 Matilda, Kommentarer: 0


RSS 2.0