"hen är snygg, hen är ful"

16 Oktober 2014 - 12:45 Matilda,
 
 
En sak jag har börjat störa mig på mer och mer är uttalanden så som "hon är ful", "han är tråkig" och liknande. Dessa uttryck är, i min mening, helt felaktiga. Jag tycker inte att det är fel att vara oattraherad utav en annan person, inte på något sätt, eftersom vi alla är olika och därmed attraheras därefter. Men, bara för att du tycker att någon ser mindre bra ut, betyder inte det att personen faktiskt gör det. Isåfall beror det på dig, och inte på personen ifråga. Vi måste börja förstå skillnaden i att faktiskt vara tråkig, och att någon tycker att du är tråkig. Det är nämligen helt olika saker.
 
En åsikt ändrar inte dig på något sätt. En åsikt står inte över en annan åsikt. En åsikt är bara just det, en åsikt.
Alla har vi massor av åsikter, och vi är nog lite olika försiktiga med att berätta dem för andra. En del vill att deras ska bli hörda och uppmärksammade, andra föredrar att hålla dem för sig själva. Ni känner säkert igen båda beteendena ganska väl, kanske stör ni er på dem, kanske inte. Ni vet nog antagligen vilken grupp ni tillhör också.
 
Det jag vill be er om är att tänka till en gång extra innan ni kastar ut en åsikt som kan uppröra. Även om en egentligen är medveten om att det du säger inte definierar en som person, är det ändå väldigt lätt att ta illa upp. Det finns många olika sätt att framföra sina åsikter på, välj det som gör minst möjliga skada. Välj även situationen, det finns en viss skillnad i att berätta något för en nära vän och att berätta något för ett helt kompisgäng. Vi måste börja värna mer om varandra, då det märks hur psykisk ohälsa ökar mer och mer och självförtroendet hos många inte riktigt är på topp.
 
Annars, cheers to the teenage years, tack för mig
Kommentarer
Postat av: Maria Lekare

Så sant. Skönheten vilar i betraktarens öga. Och det är ett direkt angrepp på en annan människas självkänsla, att uttrycka sig om hens utseende. Du summerar det bra. Vi borde bli bättre på att se människan, istället för hens utseende. Vem hen är, inte hur hen ser ut eller vad hen gör.

Kloka du. Unga, kloka människor gör mig alltid så glad.

Svar: Ja, visst borde vi. Tack så jättemycket, vad glad jag blir!
matildawidaeus

2014-10-24 @ 16:34:42
URL: http://klingande.blogg.se
Postat av: cem nar

hej vill du vara vän me mig om du vill så kan du få mitt nummer så kan vi träffas 0737200235

2014-10-24 @ 16:56:27
Postat av: micke

Wow snyggt foto snygg tjej.

mvh micke

2014-10-24 @ 17:04:09
URL: http://mipeer.blogg.se/foto
Postat av: Lisa @ Duttis

Så bra sammanfattat och skrivet. Tänk om alla som läser detta inlägg verkligen tar åt sig och funderar lite extra gång de har någon åsikt om en annan människa. Det kommer jag i alla fall göra!

2014-10-24 @ 17:20:49
URL: http://duttis.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0