Fyrhjuling, moppe och löpning

31 Maj 2014 - 18:48 Matilda, Kommentarer: 0
 
Har precis varit ute och sprungit cirka 5 km. Fyfan. Jag hatar att springa, det är verkligen inte kul på något sätt. Det är ändå någonting jag önskar jag tyckte om, då det är bra för hälsan och lätt att göra var man än är utan att behöva någon speciell lokal.
Jag kommer antagligen bli tvungen att springa en hel del i sommar eftersom jag inte kommer att vara hemma så mycket. Jag vet att jag har tyckt om att springa förut så jag får hoppas att det kommer sen i och med att man får in teknik och lär sig hantera känslan. 
 
Tidigare idag åkte vi fyrhjuling till ett ställe där vi grillade korv, ett vindskydd med utsikt över ett kärr. Såå härligt, solen sken och vi var i lä så det var riktigt varmt. 
 
Sen fick jag lära mig att köra moppe också, vi har en som man växlar manuellt här på landet, ganska krångligt i början men efter ett tag började man koppla vad man skulle göra i vilken situation. 
 
 Gummibjörnsglass och bad

31 Maj 2014 - 12:15 Matilda, Kommentarer: 0
Åhh så himla mysigt

31 Maj 2014 - 09:51 Matilda, Kommentarer: 0

Bara allmänt glad

30 Maj 2014 - 19:56 Matilda, Kommentarer: 0
 
Jag är så himla tacksam för allt jag har just nu. Jag har människor jag litar på till fullo, och det måste vara första gången jag givit mitt förtroende till vänner på det sättet. Jag känner mig inte beroende utav någon annan människa, trots allt har jag mig själv om det går snett och jag vet att jag räcker till.
Du både föds och dör ensam, så det är lika bra att vänja sig redan nu. Spendera tid själv, på dig själv, på din hälsa och ditt välmående. Det kommer alltid vara du som känner dina känslor, alltså kan ingen annan än du ändra på dem. Var framförallt positiv till det du kan. Glaset är halvtomt? Nej, det är halvfullt. 
Vanlig referens där så ni har säkert hört den förut, men jag tycker att den är riktigt bra.
 
Kan du se på ditt liv och säga att du är nöjd med det? Om inte så bör du göra någonting åt det. Förändring är det enda som kan göra skillnad, så ändra på något. Börja träna, börja ät nyttigt, skaffa ett nytt intresse. Du kommer att träffa folk genom dina handlingar, människor som faktiskt är intresserade utav samma sak som du är.
Hursomhelst så är det väldigt väldigt viktigt att du inte är rädd för att prova på saker du inte gjort förut. Nya erfarenheter är alltid positiva, du lär dig och upptäcker nya grejer hela tiden. 
 
Personligen tycker jag att det är så otroligt mycket mer givande att föra ett samtal med någon som har en historia bakom sig, när det gått snett men hon eller han har lyckats ta sig ur det där dåliga. Så ge inte upp på livet när det känns som värst, för det är då du får en chans att bygga upp dig själv från grunden.
 
 

Strosar runt i för stor jacka och mjukisbyxor

30 Maj 2014 - 11:27 Matilda, Kommentarer: 0Sommar❤️

29 Maj 2014 - 17:15 Matilda, Kommentarer: 0

Jag har det bra

29 Maj 2014 - 12:57 Matilda, Kommentarer: 0Nikos hälsar att han är "sexig maddafakka"

28 Maj 2014 - 21:30 Matilda, Kommentarer: 1


Jadå

27 Maj 2014 - 20:22 Matilda, Kommentarer: 0

Idag har varit bra. Har dock riktigt mycket PMS så mitt humör leker berg- och dalbana, menmen. Sparringen körde jag med Nikos och en till kille, fast jag kan inte stava hans namn så han får vara namnlös hahah. Nejmen, vi tog det rätt lugnt så det var supertrevligt. Jag tycker att tisdagssparringen är kul just av den anledningen, vi kan gå dit, köra lite och pausa och prata emellan, diskutera träningar i allmänhet osv osv. Nu ska jag hem och äta och kanske gå ut och gå en stund, alternativt se på film, vi får se!

 

Tillsammans mot rasismen

26 Maj 2014 - 22:06 Matilda, Kommentarer: 0
 

Påväg hem

26 Maj 2014 - 21:08 Matilda, Kommentarer: 0

Shit vilka bra pass det var idag. Känner att jag börjar få till det här med att räka mer och mer, förut låg jag typ bara som en död fisk när jag blev trött. Död fisk är alltså steg 1 att helt jobba bort. Sedan börjar jag lära mig passera också, det är rätt skönt att känna att man går framåt. Thaiboxningen körde jag tillsammans med Özlem, vi körde mycket sparkar och jag fick massor av bra tips utav henne. 

Hoppade faktiskt över sista föreläsningen, kände inte att den första gav någonting alls, speciellt inte då alla var jätteomogna och störde hon som pratade hela tiden. Hur larvigt som helst, hon hade haft en sjukdom vilken hon skulle berätta om, och så sitter folk seriöst och överröstar henne och svarar jättesarkastiskt på alla hennes frågor till oss som publik. Riktigt pinsamt. 


Ah jag orkar inte

26 Maj 2014 - 11:41 Matilda, Kommentarer: 1

Nu fick vi reda på att skolan har planerat in en föreläsning om stress idag, dock utan att de sagt någonting om det innan. Herregud, men kan ju inte lägga in sådant på skoltid utan att informera om det, vi planerar ju hela vårt skolarbete kring våra lektioner och den tid vi har. Dessutom har jag träning efter och jag är då inte särskilt sugen på att dra över och behöva stressa jättemycket. Nej, hur dåligt som helst..
Äntligen ❤️

26 Maj 2014 - 08:59 Matilda, Kommentarer: 0

Har namnsdag idag så fick detta plus en necessär, velat testa yogitea ett tag men inte vetat var det funnits. Tar med te påvägen till skolan eftersom jag inte hann dricka det innan jag gick, måste se sjukt kul ut med någon som går runt och dricker te när det är såhär varmt ute.

Det gulligaste med dem är nog de små positiva orden som är på varje tepåse. Ikväll ska jag träna, as usual då.Hahahah vilken jävla photo sesh

25 Maj 2014 - 19:26 Matilda, Texter, Kommentarer: 2
 
Seriöst, helt sjukt. Kolla på min kropp. 
För ett halvår sedan, i januari när jag började träna kampsport, var jag väldigt väldigt tunn.
Spinkig, smal, späd you name it. Jag fick höra det lite väl ofta, det gick inte en vecka utan att jag fick kommentarer om att jag måste börja äta mer, måste lägga på mig lite, gud vad smal du är och liknande.
Vill lägga fokus vid en sak med det här inlägget. Det är lika illa att kalla någon för smal som att kalla någon för tjock. Jag har aldrig varit överviktig. Har haft perioder då jag medvetet slutat äta/ätit väldigt lite bara för att ha kontroll över viktsiffrorna. I början utav förra året så vägde jag cirka 46-47 kg, kom plötsligt på att det var för mycket, andra tjejer vägde mindre än jag och jag ville inte väga lite, jag ville väga minst. Löste problemet genom att sluta äta i tre dagar och sedan var den vanan inne.
 
Dagarna efter kände jag inte hunger, och det var antagligen anledningen till att jag även då åt för lite.
Hursomhelst så krymptes min matsäck och jag började må illa när jag åt. Jag vet inte varför, jag stressade och sedan mådde jag väldigt dåligt psykiskt också, men det utav andra anledningar. I sommras vägde jag 42 kg.
Jag skriver det igen, 42 jävla kilogram, och det var där jag insåg att nej det här känns inte bra.
För jag ville aldrig se ut som en person med anorexia, jag ville inte vara bara ben, jag har alltid föredragit kurvor. Jag ville ju bara väga lite mindre. Jag ville få mer kurvor, men mindre kilon, skevt va?
Hur fungerar det då? Det gör det inte.
 
Lyckades genom att äta tills jag mådde illa varje dag gå upp till 44 kg, vid nyår 2013-2014 vägde jag alltså 44. Låt mig tillägga att det krävdes jävligt lite mat för att jag skulle känna mig spyfärdig, detta gällde väl främst middagar. Skulle tippa på att det berodde mycket på att jag stressade mig igenom dem liksom, och sedan mådde jag ju fortfarande rätt dåligt, det var mycket som var jobbigt då och jag var verkligen inte över mitt breakup. Jag tappade väldigt lätt aptiten på grund utav jobbiga händelser, kunde se en bild på någon jag inte längre hade i mitt liv och tappa matlusten helt. Jag ville fortfarande få mer kurvor, men jag kan tyvärr inte neka till att jag även då var rädd för vågen och dess siffror.
Kontroll. 
 
Mådde jag dåligt ville jag gärna använda metoden sluta-äta för att självskada, men det gick ju inte ihop med mitt mål om att gå upp i vikt, och jag var klok nog att fortsätta äta.
 
2014 började
Jag frågade människor i min närhet hur man går upp i vikt, sökte på nätet, nu var det nytt år och nu ville jag ta tag i det här. Vad ska jag göra? "Börja träna". Det var i princip det enda svaret jag fick.
Men jag var inte 15 än och jag kunde inte skaffa gymkort, dessutom ville jag först prova på någon slags boxning då vi en gång hade en idrottslektion med motionsboxning och jag tyckte det var superkul, hade även hört att man blir vältränad utav det. Så jag letade upp en kompis till mig som tränar thai, och hon hjälpte mig rätt mycket med att ta mig till träningen(ringde henne och ba ska man va barfota omg hur hittar man osv osv), även om den gången jag provade på så gjorde jag det ensam. Jag fastnade helt för thaiboxningen, och ökade på träningen alldeles för snabbt om man frågar någon kunnig, men jag var lycklig.
Lycklig. 
 
Förövrigt väger jag runt 50 kg nu, mår bra i mig själv, typ alla ångestproblem jag haft förut är borta. Jag har växt i mig själv, har efter många om och men börjat följa min egen väg och göra som jag själv tycker.
Tar mig själv i första hand helt enkelt, något jag faktiskt aldrig gjort förut. Och jag mår så sjukt bra.
 
 
 Fick frågan om en före-bild också, så här kommer en från i somras
 
 
 

Maaat

25 Maj 2014 - 14:44 Matilda, Kommentarer: 0

RSS 2.0